Consiliul Local a majorat taxele pentru înhumări

DISTRIBUIȚI

Autoritățile naționale cât și cele locale au decis majorarea și implementarea unor taxe și impozite pentru anul viitor. Consiliul Local Pitești a urmat, la rândul său, această idee și a hotărât creșterea taxelor pentru înmormântare cu nouă procente pentru fiecare categorie în cimitirul „Sf. Gheorghe”.
Astfel, începând cu 1 ianuarie 2014, taxa pentru o înhumare la pământ (înmormântarea clasică) va fi 196 de lei, iar în cazul în care este nevoie și de o deshumare prețul crește la 210 lei. În cazul în care o familie vrea să își înmormânteze o rudă la criptă va trebui să scoată din buzunar un pic mai puțin față de cea clasică, plătind doar 182 lei, iar unde va fi nevoie de o dezgropare în prealabil taxa crește la 196 de lei. Cea mai scumpă taxă pentru înhumare este cea la cavou, unde proprietarii vor trebui să plătească la casieria cimitirului „Sf. Gheorghe” sumele de 198 de lei, respectiv 219 lei (cu deshumare).
La taxele de mai sus, familiile vor trebui să mai achite o serie de taxe (biserică, parastase etc), astfel costul unei înmormântări se poate ridica la suma de 2.500 – 3.000 lei.