prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Construcții ilegale în Pitești! Poliția Locală – amenzi usturătoare!

În perioada 13 – 17.03.2023, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Activități Comerciale și Protecția Mediului – Poliția Locală Pitești au desfășurat multiple acțiuni, conform competențelor, pe raza municipiului Pitești, fiind verificați peste 250 de agenți economici, producatori agricoli și persoane fizice, controale efectuate atât în baza sesizărilor scrise sau/și dispecerat, cât și prin autosesizarea polițiștilor locali din cadrul biroului.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! ACHIZIȚII ILEGALE LA SPITALUL CÂMPULUNG! LASCONI A SESIZAT CURTEA DE CONTURI ȘI PROCURORII!

Ca urmare a verificărilor din teren au fost aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare, în valoare totală de 32.100 lei, respectiv: ocuparea domeniului public fără acordul emis de autoritățile publice locale, comerț ambulant, lipsă autorizație de construire, nerespectare proiectului tehnic, anexă la autorizația de construire, etc.
Totodată, în data de 15.03.2023 au fost verificate mai multe societăți comerciale cu punctele de lucru situate în Bazarul Gheorghe Lazăr, fiind aplicate un număr de 4 contravenții cf. Legii nr. 101/2006, pentru lipsă contract de salubritate.
Polițiștii locali din cadrul biroului, cu atribuții în disciplină în construcții și afișaj stradal au identificat, în perioada menționată, un investitor ce a efectuat mai multe lucrări de construire, cu nerespectarea documentației tehnice, anexă la autorizația de construire. Întrucât respectiva locație era amplasată în zonă de protecție a monumentelor istorice (conform informațiilor extrase din certificatul de urbanism eliberat de Primăria Municipiului Pitești), s-a inițiat adresă pentru sesizarea organului competent prevăzut de Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
Acțiunile vor continua pe toată perioada săptămânii următoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.