prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Cristian Țopescu, amintiri cu „Prinţul din Trivale”: „Marele viciu al lui Dobrin: ţigările. Ăstea i-au adus sfârşitul!”

Prieteni de-o viaţă! Unul magician pe gazon, altul de neegalat la microfon. Ce i-a unit pe Nicolae Dobrin şi pe Cristian Ţopescu? Pasiunea pentru fotbal. Pentru prima dată crainic la stadionul din Trivale, la trofeul „Nicolae Dobrin” old-boys, Cristian Ţopescu a depănat câteva din amintirile legate de „Prinţul din Trivale”.
„Toată lumea mă invită la băutură, nimeni la o friptură!”
Şi, din capul locului a ţinut să arunce în aer mitul cu „ţuica de prună- ochii lui Dobrin”: „Legenda că Dobrin ar fi fost mare băutor de ţuică este falsă. Invenţie că era beţiv. Oricum îi plăcea doar şpriţul, nu cred că a gustat vreodată dintr-o sticlă cu ţuică. O dată mi-a spus în glumă: <Nea Cristi, aici la Piteşti, toată lumea mă invită la băutură, nimeni la friptură!> ”.
Fuma pe ascuns în toaleta spitalului
Când vine vorba despre ţigări, Cristian Ţopescu schimbă însă tonul: „ Marele lui viciu au fost ţigările. Ăstea i-au adus sfârşitul. Îmi aduc aminte că vorbeam cu doamna Gica Dobrin, când Gicu era pe patul de spital, şi-mi spunea că deşi medicii îi interziseseră să mai fumeze o făcea pe ascuns, în toaleta spitalului.
„L-a plimbat pe Bumbescu pe tot terenul”
Altfel, imaginile cu Nicolae Dobrin pe gazon, jonglând cu mingea de la un capăt la altul al terenului, asemenea unui magician de soi, i se perindă succint în minte ca un serial cu mii de episoade. Selectiv, memoria i se opreşte la un meci pe care Argeşul lui Dobrin l-a jucat cu Steaua: „ Antrenor la FC Argeş era Florin Halagian, care auzise că Bumbescu primise misiunea să nu-l scape din ochi pe teren pe Dobrin. Înaintea meciului, Halagian l-a avertizat pe Gicu să aibă grijă să nu-l accidenteze Bumbescu. Gicu a băgat la cap, iar în timpul meciului l-a plimbat pe Bumbescu pe tot terenul, indiferent că avea mingea la picior sau nu. A scăpat astfel fără să fie accidentat!”, povesteşte Cristian Ţopescu.
„Nea Cristi, nu-i păcat să eliminăm o astfel de echipă ca Real Madrid?!”
Memorabil este şi episodul Real Madrid. „ Am plecat cu FC Argeş la Madrid. În dimineaţa meciului retur cu Real, am mers împreună cu lotul lui FC Argeş să vizităm muzeul din incinta stadionului. Printre altele, la loc de cinste erau expuse cele 5 cupe pe care Real le câştigase până atunci. La finalul vizitei, Gicu a rămas uimit de ceea ce a văzut şi mi-a spus: <Nea Cristi, nu-i păcat să eliminăm noi echipa asta?!> După 2-1, la Piteşti, Real a câştigat meciul de pe teren propriu cu FC Argeş, cu 5-1, şi s-a calificat mai departe în Cupele Europene”,  precizează Cristian Ţopescu.

Halagian, cel mai bun negociator la con
tracte
Revenit după mulţi ani la Piteşti, Cristian Ţopescu şi-a adus aminte şi de antrenorul cu care FC Argeş a câştigat două titluri de campioană: „Halagian ştia să-şi negocieze contractul. Făcea ce făcea şi reuşea să ia mereu banii înainte!”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs