prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Detalii cumplite ale masacrului de la Bascov! Filmul tragediei! De ce a ucis criminalul?

„I-a omorât cu ciocanul rând pe rând”, „ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist”, „a declarat foarte coerent ordinea exactă în care a omorât, ce a avut în vedere”, sunt doar câteva din dezvăluirile șocante ale procurorilor sau medicilor legiști sosiți la fața locului unde s-au petrecut odioasele crime. Imaginile celei mai cumplite crime din ultimii zece ani sunt greu de descris. Cadavre împrăștiate, sânge peste tot.

Criminalul, Viorel L., în vârstă de 53 ani, figura în evidențele medicale ca având un handicap psihic accentuat (permanent) și era, de asemenea, pe lista persoanelor care beneficiau de indemnizație de la DGASPC Argeș, încă din anul 2006. Și-a omorât părinții, fratele, sora și nepoțica de 5 ani folosind un ciocan și mai multe pietre. Nu doar modul în care s-a organizat, dar și obiectele găsite de polițiști indică o premeditare a crimelor, pentru că, pe lângă armă și sfori, au fost găsite și spray-uri cu piper, pietre, dar și alte substanțe destinate imobilizării victimelor.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! DE CE A UCIS CRIMINALUL? „CICĂ AR FI AVUT NECAZ PE AIA MICĂ PENTRU CĂ I-AR FI FĂCUT CADOU UN LĂNŢIC ŞI NU ÎL PURTA!”

Firul masacrului de la Bascov este unul înspăimântător

Criminalul a operat cu premeditare și se pare că, în cursul nopții, și-a omorât pentru început tatăl, surprinzându-l când ieșea de la baie și lovindu-l cu un ciocan în cap. Bătrânul, Aurel L., în vârstă de 79 de ani, fost inginer biolog la Uzina de Apă de la Budeasa, ar fi fost găsit și cu mâinile legate. A mers mai departe și și-a omorât mama, legând-o și lovind-o până la ultima suflare. Și nu s-a oprit. A ales să își omoare în somn și fratele. Acesta, taximetrist, dormea în momentul în care a fost lovit, se pare tot cu ciocanul. Pe toți în casa în care locuiau împreună.

Imagini apocaliptice. Era mult sănge peste tot

Și, ca și cum această tragedie nu ar fi fost îndeajuns, mintea bolnavă a criminalului a mers mai departe. A așteptat până când cumnatul său, Lt. col. Gheorghe Rusu, medic la Spitalul Militar pensionat de două luni, în prezent, șef Birou Resurse Umane, a plecat la serviciu și a mers în casa lor, peste stradă, unde și-a omorât sora și nepoțica de numai cinci anișori. Nu se știe până în momentul de față care este ordinea exactă în care mama și fiica au fost omorâte și cum a operat criminalul, cert este că și ele au fost găsite cu urme vizibile care denotă o violență ieșită din comun.

Cum a fost descoperită crima care a îngrozit o țară întreagă?

Masacrul de la Bascov, cel mai odios din ultimii ani, a fost descoperit chiar de cumnatul criminalului, Colonelul Gheorghe Rusu, în momentul în care s-a întors de la serviciu. Ceea ce a găsit în casă este greu de descris în cuvinte, soția și fiica zăcând într-o baltă de sânge. Ulterior a descoperit aceeași tragedie și în casa de vizavi unde locuiau socrii și cei doi cumnați. A alertat imediat autoritățile, însă bărbatul a fost preluat și el de o ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind în stare de șoc.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! AUTOPSIILE CELOR CINCI PERSOANE OMORÂTE CU SÂNGE RECE SUNT GATA! CE SPUN MEDICII LEGIȘTI!

Doliu la Spitalul Militar. Angajații își plâng colega. Pe Gențiana.

Teribila crimă a șocat o țară întreagă dar, nu în ultimul rând, pe angajații Spitalului Militar din Pitești. Colegii Colonelul Gheorghe Rusu și nu numai. Și ai soției sale ucisă ieri cu sânge rece, Gențiana. Aceasta era și ea angajată a aceeași unități spitalicești ca biolog și șef laborator.

Zeci de echipaje la fața locului. Cum a fost găsit criminalul?

Imediat după ce bărbatul a alertat autoritățile, către Bascov au plecat un număr impresionant de echipaje ale Poliției, însoțite de mascați și de trupe ale Jandarmeriei. Criminalul a fost găsit într-o pădure din apropiere cu răni în zona gâtului, cel mai probabil încercând să își pună și el capăt zilelor. A fost cooperant și calm, a mărturisit totul. Ba mai mult a spus că intenționa de mult să își omoare familia. În momentul de față este reținut de polițiști.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! CINE ESTE BĂRBATUL DE 48 DE ANI CĂRUIA I-A FOST ÎNJUNGHIATĂ FAMILIA?

Vecinii- în stare de șoc! Ce declară aceștia despre criminal

Vecinii sunt și ei în stare de șoc, povestind că nu și-au închipuit niciodată că se poate întâmpla așa ceva. Deși criminalul esa cunoscut cu afecțiuni psihice, nu a făcut niciodată probleme, urma tratament și rar era văzut pe stradă. „Nu prea ieșea din casă, era liniștit, rar îl vedeai pe stradă, până la pâine și înapoi.”

„Cu toții suntem îngroziți, nu ne-am imaginat așa ceva. Nu o să mai dormim noaptea cu ușile deschise, nu ști ce se poate întâmpla.”, a mărturisit o altă vecină.

Unghiul singurului supraviețuitor, Colonelul Gheorghe Rusu, a declarat că, de cum a auzit, a avut o bănuială că despre el ar fi vorba deoarece îl știa cu probleme.

De asemenea, un alt vecin a povestit, cu ochii în lacrimi că, acele case în care s-a petrecut cumplitul masacru nu mai pot fi locuite, omul fiind vizibil în stare de șoc. A povestit că a omorât cinci oameni pentru că nu se simțea apreciat de familie. Șocant, criminalul a povestit unui vecin că a omorât-o pe copila de cinci ani pentru că „i-a făcut cadou un lănțișor și nu l-a purtat.”

Șeful SML Argeș: „Ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist”

„După cercetarea la faţa locului, ceea ce am văzut în această după amiază nu am văzut de zeci de ani, de când sunt medic legist. Au fost uciși cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte. Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului. Autopsia se termină mâine, dar e puțin probabil să mai fi supraviețuit loviturilor. Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață. Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a se ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era în evidență la un medic psihiatru celebru din Pitești, care i-a prescris un tratament.”, a declarat la fața locului Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș.

CITEȘTE ȘI: CRIMĂ CU PREMEDITARE! CRIMINALUL DE LA BASCOV VOIA SĂ ÎȘI OMOARE FAMILIA DE MAI MULTĂ VREME!

Rezultatul autopsiei!

„S-a produs secționarea mai multor pachete vasculare. Este dificil de spus o ordine cronologică a uciderii membrilor familiei, pentru că iau ca reper, și aceasta este și menirea unui medic legist care trebuie să fie la fața locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală. Ori la ora la care am intrat în camere și am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, cel puțin șase ore, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, a declarat Dan Manu, șeful SML Argeș.

Laurențiu Palaghiea: „A declarat foarte coerent ordinea exactă în care a omorât, ce a avut în vedere”

„Despre persoana respectivă se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite în perioada imediat următoare. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. El a declarat foarte coerent ordinea exactă în care a omorât, ce a avut în vedere.

Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor.

Victimele au fost găsite în interiorul celor două imobile de la adresa în care se află locuinţa dumnealor. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. S-a putut face o rectificare faţă de informaţiile iniţiale, în sensul că informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce vă pot spune este că în cazul acesta este vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva.”, a declarat Laurențiu Palaghiea, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.