prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! S-a aflat cine a blocat lucrările la noul stadion din Pitești! Firma – abonată la bani publici!

Licitația pentru construirea noului stadion de 100 milioane de euro din Pitești a fost blocată în ultimele zece minute ale termenului de contestații de către o firmă din București, societate abonată la banii publici. Este vorba despre Ubitech Construcții SRL, o firmă înființată în anul 2015 și cu o cifră de afaceri de aproximativ 250 milioane lei și deținută de către Robert Cătălin Podaru, un fost cadru MAPN.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! SE CONSTRUIEȘTE DIN NOU ÎN CRAIOVEI! RĂSARE O NOUĂ CLĂDIRE!

Compania Națională de Investiții a scos la licitație construirea noii arene din Pitești, și, inițial, câștigător a fost desemnat constructorul Erbașu Terra Gaz Construct. Termenul de contestații a fost de două săptămâni, perioada în care aproape niciuna din firmele înscrise pentru această investiție nu a contestat rezultatul licitației. Numai că, în ultimele zece minute ale termenului legal, Ubitech Construcții SRL a blocat construirea noului stadion. Nu se cunosc momentan motivele pentru care a luat această decizie, cert este, cum anunța recent edilul municipiului Pitești, Cristian Gentea, că Ubitech a fost descalificată încă din prima faza a procedurilor pe motive de inadmisibilitate.

contestatie 1 scaled 1

Acum, acțiunea a ajuns pe masa Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Dosarul este în lucru, iar cel mai probabil, după depunerea tuturor documentelor solicitate de către CNSC contructorului câștigător și contestatarului, se va lua o decizie.

Cine deține Ubitech Construcții

Robert Cătălin Podaru a fost angajat al MAPN timp de 5 ani ca inginer, anterior fiind instruit 9 ani, la liceul militar şi la Academia Tehnică Militară. După 5 ani în MAPN, Podaru a devenit antreprenor. A început în 2012 cu o firmă de proiectare cu 10 oameni, iar în 2014 a cumpărat şi o firmă de construcţii – Ubitech Construcţii SRL. Dacă la Leviatan, proiectele cu MAPN reprezintă un procent mic din totalul lucrărilor, marea majoritate a proiectelor Ubitech au legătură cu MAPN (10 din 14).

Cel mai mare proiect pe care l-a câștigat Podaru este reabilitarea Unității Militare de la Câmpia Turzii, un proiec de peste 100 milioane de euro. De asemenea, firmele controlate de fostul cadru militar au obținut și alte contracte bănoase cu statul, printre care construirea noului Spital Regional de la Cluj sau noul metrou din Cluj.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs