prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Inspectorii ANAF cu ochii pe acește firme! Anunță controale masive!

Inspectorii ANAF cu ochii pe acește firme! Anunță controale masive!

Inspectorii Antifraudă au pus ochii pe o categorie de firme unde anunță controale masive, suspiciunile cele mai mari fiind de neplată a taxelor și impozitelor. Concret, este vorba despre influenceri și livratori.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Inspectorii antifraudă anunță că cei care fac bani din livrare, transport de persoane sau din rețelele de socializare sau alte platforme online nu își declară veniturile, după cum arată datele din al doilea semestru al anului trecut. În situația în care se va dovedi că s-au sustras de la plata taxelor, aceștia vor fi puși să plătească atât taxele din urmă, cât și penalități pentru întârziere.

ANAF a și publicat recent un document care vizează deficiențele în privința aplicării legislației fiscale pe al doilea semestru al anului 2023.

  1. Nedeclararea veniturilor impozabile obținute din activitățile de comerț electronic (e-commerce) de către persoane fizice.
  2. Nedeclararea veniturilor obținute din tranzacțiile cu criptomenede.
  3. Nedeclararea veniturilor de natură salarială ale conducătorilor auto care realizează activități de transport alternativ pentru societăți care acționează prin intermediul platformelor digitale avizate tehnic (Uber, Bolt etc.).
  4. Nedeclararea în tot sau în parte a orelor lucrate de către angajații societăților care prestează servicii de livrare alimente prin intermediul platformelor digitale (adică Glovo, Bringo, Bolt Food etc.).
  5. Nedeclararea veniturilor obținute de persoane fizice din activitatea de creare de conținut online și promovarea pe diferite platforme media (adică rețele de socializare ca Facebook, Instagram, Youtube, Tik-Tok etc.).
  6. Modul de completare a declarației unice (prin completarea eronată a rubricilor prevăzute/ nedeclararea tuturor veniturilor) depuse de persoanele fizice.
  7. Ridicarea și utilizarea numerarului din casieria societății în interesul unor persoane cu funcții de decizie în societate, fără a întocmi documente justificative și fără a evidenția operațiunile în contabilitate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs