prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Lovituri în cascadă pentru FC Argeș! Pierderi financiare imense!

După retrogradarea în Liga a II-a, FC Argeș trece printr-o perioadă în care, se pare că, primește lovitură după lovitură. Deși, pe plan oficial, pare să fie o liniște de mormânt, în spatele cortinei, clubul din Trivale se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari din punct de vedere financiar pentru următorul sezon, dar și cu o efectivă epurare a lotului.

Dispar banii din drepturile de televizare

Ajunsă în eșantionul fotbalistic secund, FC Argeș pierde o sumă consistentă din drepturile de televizare. Peste două milioane de euro au intrat în conturile clubului din Trivale în sezonul precedent în urma meciurilor din prime-time, fapt care nu se va mai întâmpla începând din luna august, când este programat startul sezonului în Liga a II-a. Astfel, această sumă intră pe lista de minusuri în bugetul echipei alb-violete, iar conducerea va fi nevoită să facă negocieri, ori pentru păstrarea sponsorilor, ori pentru găsirea unora noi, astfel încât să fie acoperită gaura financiară.

Jucătorii sunt transferați pe gratis. Pierdere de peste un milion de euro

O altă lovitură adusă de retrogradarea în Liga a II-a este activarea clauzei din contractele jucătorilor străini prin care pot rezilia contractul fără a plăti vreun leu. La scurt timp după eșecul din barajul cu Dinamo, scor final 5-8 pentru „câini”, Tony Njike a fost primul care a apelat la „portița” de scăpare și a plecat de la clubul piteștean. Următorul pe listă a fost golgheterul Arnold Garita (12 goluri marcare pentru FC Argeș în ultimul sezon), care, chiar dacă nu bătuse palma cu altă echipă, a anunțat că va părăsi lotul „vulturilor”. O altă plecare este cea a lui Mezza Colli, care a decis să nu își mai prelungească contractul care va expira la sfâșitul lunii.

CITEȘTE ȘI: CINE DICTEAZĂ ECHIPAMENTELE DE LA FC ARGEȘ? DE LA MACRON LA RUBEDENIILE UNEI FOSTE GLORII ALB-VIOLETE!

Ultima plecare oficială, anunțată de Farul și nu de FC Argeș, este a mijlocașului Fabio Vianna la clubul deținut și antrenat de Gheorghe Hagi. Mai mult, Brendon Lucas va activa la o echipă din Vietnam.

Lista de plecări a stranierilor poate fi completată, potrivit unor surse din cadrul clubului cu Rizzi, Bassong, Celestine, Bertrand, Donisa, Boubacar Hanne, Jobello, Mimito Biai. De asemenea, nu numai stranierii sunt cu un picior în afara clubului piteștean, ci și români. Este vorba despre căpitanul și unul dintre cei mai vechi jucători ai FC Argeș, Costinel Tofan, dar și Andreas Calcan, Marius Constantin sau Grigore Turda, care s-ar afla în negocieri cu mai multe cluburi din SuperLigă.

30% din buget – pentru juniori

De asemenea, cluburile finanțate de primării au obligația să aloce 30% din bugetul echipelor pentru centrele de juniori, o sumă care văduvește din nou bugetul echipei mari. Potrivit surselor noastre, administrația locală intenționează să suplimenteze veniturile alocate în anul următor pentru a acoperi finanțarea alocată juniorilor.

Rămâne de văzut ce decizii vor fi luate înaintea începerii pregătirii pentru noul sezon competițional de către conducerea clubului din Trivale, dar, mai ales, ce jucători vor rămâne în lot, astfel încât să se facă un calcul despre nevoile financiare pentru probabila revenire în primul eșantion fotbalistic de anul viitor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs