prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Măsuri drastice pentru profesorii violenți! Cătălina Dumitrascu: „În această situație, se propune desfacerea contractului de muncă!”

Profesorii care bat, jignesc, înjură elevii sau dau note după bunul plac ar putea fi dați afară din sistemul de învățământ, potrivit unei inițiative legislative inițiate de Alina Gorghiu, președintele Senatului și al PNL Argeș. Cătălina Dumitrașcu, inspector general adjunct al ISJ Argeș, a declarat în urmă cu puțin timp că au existat cazuri de dascăli care au recurs la violență verbală sau au notat discreționar elevii și au continuat să vină să predea, deși oamenii legii îi anchetau penal. Astfel, prin această inițiativă se încearcă ca siguranța elevilor să fie pusă pe primul plan.

catalina dumitrascu 300x225 1„Pornind de la violența verbală și mergând, cumva, către partea de notare în afara standardelor de evaluare, toate acestea sunt considerate abateri disciplinare. Am făcut această precizare pentru că aș vrea să merg către o inițiativă legislativă a doamnei președinte Alina Gorghiu (n.r. președintele Senatului și al PNL Argeș) legată de „Fără agresori sexuali în școli”.

CITEȘTE ȘI: COPIL DE 16 ANI – PRINCIPALUL SUSPECT ÎN CAZUL CRIMEI DE PE ALEEA CĂMINELOR! BĂRBAT GĂSIT ÎNJUNGHIAT ȘI ÎN PUTREFACȚIE!

În expunerea din vara anului trecut, s-a raportat la câteva cazuri din nefericire, deși profesorii erau acuzați de violență fizică, au continuat să meargă la școală. Ori în această situație, se propune desfacerea contractului de muncă, cel puțin pe perioada în care cadrul didactic este cercetat penal, astfel încât să nu se mai întoarcă în colectivul de elevi. În cazul în care profesorul este nevinovat, profesorul se poate întoarce la catedră și să își primească salariul echivalent perioadei cât a lipsit” a declarat Cătălina Dumitrașcu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.