Musceleni arestați pentru ultraj!

57

Musceleni arestați pentru ultraj! Asta după ce o polițistă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, a fost lovită în timp ce intervenea pentru aplanarea unui scandal!

Duminică, 10 martie, în jurul orei 15.00 la 112 a fost înregistrat primul apel în care, apelantul spunea că la un bar din satul Drăghici, comuna Mihăeşti, numit „La poştaşul”, se înregistrează o stare conflictuală.

După acest apel, către locul indicat, au plecat poliţiştii Secţiei Rurale Schitu Goleşti, un echipaj format din doi poliţişti.

Aceştia, conform martorilor, au ajuns la barul unde se înregistra scandalul după circa 15-20 de minute. Între timp la 112 s-au mai înregistrat încă trei apeluri, toţi cei care sunau solicitau intervenţia poliţiştilor pentru aplanarea stării conflictuale.

Odată ajunşi la barul unde se înregistra scandalul, poliţiştii au găsit pe terasa barului doi bărbaţi, tată şi fiu, din Drăghici. Cei doi, Gheorghe P. De 46 de ani şi fiul său Gabriel P. De 21 de ani, se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au aflat că Gheorghe şi Gabriel, tatăl şi fiul se ocupă cu creşterea oilor. Cei doi l-ar fi bătut cu o zi înainte de acest conflict, pe un localnic, iar duminică pe un alt localnic, pe motiv că acesta din urmă, nu s-ar mai fi dus la muncă la cei doi, şi că ar merge la un alt consătean.

La scurt timp după ce au ajuns poliţiştii, tatăl şi fiul s-au enervat şi au început să aducă injurii celor doi poliţişti, un bărbat şi o domnişoară poliţist. După o serie de înjurături, în care bărbatul mai în vârstă a strigat la poliţişti „Ce … mea vreţi mă că eu am în dreapta poliţia şi în stânga primăria, ce vreţi voi mă?, s-a ridicat de la masă şi a pornit spre poliţist, vizibil cu intenţia de a-l agresa, aşa după cum spun oamenii care au văzut incidentul. În acel moment poliţista a scos spray-ul din dotare şi de la o distanţă mai mare de 1 metru a pulverizat spre bărbat.

Când a văzut ce s-a întâmplat, fiul a pornit şi el în fugă cu o rafală de înjurături, spre poliţistă, dar pentru puţin timp a fost prins de barmaniţă şi o altă femeie ce se afla acolo, numai că a scăpat şi şi-a continuat drumul. Poliţista s-a apărat, a pulverizat şi spre cel de-al doilea spray lacrimogen, însă o rafală i-a intrat şi ei în ochi.

Tânăra poliţista a decis să îi încătuşeze pe cei dou bărbaţi, moment în care un alt consătean, Constantin A. De 46 de ani,  i-a dat una peste cap.

Bărbatul care se afla cu tatăl său la băutură, a început să ameninţe cu moartea poliţista. Atunci oamenii legii au solicitat sprijin de la Poliţia municipiului Câmpulung.

Echipele de la municipiu au sosit imediat, de asemenea la Drăghici a ajuns şi comandantul Poliţiei Câmpulung, cms. şef Gheorghe Ciolan. Acesta a coordonat acţiunea şi a solicitat sprijin mascaţilor, aşa că în scurt timp Drăghiciul a fost plin de poliţişti.

Luni, cei trei, Gheorghe P, Gabriel P şi Constantin A., au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. După mai multe ore de audiri, procurorii câmpulungeni au dispus reţinerea pe baza de ordonanţă pentru Gheorghe P de 46 de ani şi Constantin A. De 46 de ani. Cel de-al treilea a fost lăsat în libertate, fiind cercetat şi el în acest dosar.

Marţi cei doi care au fost reţinuţi vor fi aduşi la Judecătoria Câmpulung cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

sursa: www.ziaruldinmuscel.ro