OFICIAL Ludovic Orban a fost desemnat premier: următorii pași pentru instalarea noului guvern 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.

  • „Acum putine zile a trecut motiunea de cenzura si a trecut guvernul pesedist si e foarte bine asa pentru ca PSD din 2017 incoace a avut 3 guverne care au daunat grav Romaniei. PSD aminhibat efectiv dezvoltarea Romaniei si ne-a tinut pe toti pe loc. Acest lucru a fost constatat pana la urma de toate partidele din opozitie. In acest fel a fost posibila motiunea de cenzura care a fost un real succes pt opozitie. Dupa consultarile cu partidele am tras concluzia ca se contureaza un Guvern in jurul PNL-ului. Guvernul instalat in zilele urmatoare va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Personal cred ca alegerile anticipate sunt o solutie foarte buna, dar nu acum cu guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern esuat e o zi pierduta pentru Romania. Am decis sa desemnez urmatorul premier in persoana in persoana lui Ludovic Orban”

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului