Polițiștii și jandarmii argeșeni, acțiuni de amploare! Localurile și centrele comerciale, luate la puricat!

În cursul nopţii trecute, poliţiştii argeșeni  au desfăşurat mai multe acțiuni de verificarea, ca urmare a noilor restricții impuse de autorități privind limitarea și răspândirea noului coronavirus. Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri, polițiștii argeșeni au verificat modul de respectare a acestora, în special a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23:00—05:00.

 Ca urmare a noilor restricții, argeșenii nu au voie să mai iasă din casă după ora 23.00 seara până la 05.00 dimineața. Pot fi și excepții, doar din următoarele motive:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Distribuie prietenilor

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

Centrele comerciale și localurile, controlate de polițiștii argeșeni

Peste 250 de poliţişti şi de poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă, generată de creşterea numărului de persoane dignosticate cu coronavirus. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.

Nu mai puțin de 34 de acțiuni de control au fost desfăşurate ieri, (din care 30 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali, respectiv o acțiune cu reprezentanți ai instituțiilor din afara M.A.I.), fiind verificate 155 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Sute de argeșeni, sancționați

De asemenea, 286 de autovehicule au fost verificate, din care 125 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 1.970 de persoane verificate, un număr de 1.118 persoane au fost controlate doar în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.250 de lei. Dintre acestea, 167 sancţiuni, în valoare de 19.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării.