prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Pompierii luptă cu incendiile! Vegetație uscată și miriște în flăcări pe mii de metri pătrați!

Astăzi, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru a stinge trei incendii care au mistuit vegetație uscată și miriște în comunele Stolnici, Vedea și Călinești. Suprafața totală afectată depășește 9.500 de metri pătrați. Deși nu au fost înregistrate victime, autoritățile reamintesc că arderile necontrolate sunt interzise și pot atrage sancțiuni severe.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

Astăzi, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii în urma cărora au ars vegetație uscată și miriște.

Acestea s-au produs, după cum urmează:
comuna Stolnici, au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp;

Stolnici1
comuna Vedea, a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 7.000 mp;

Vedea1
comuna Călinești, a ars vegetație uscată pe o suprafață de circa 1.000 mp.

Calinesti1

În niciuna dintre situații nu au fost victime.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs