prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Previziune sumbră! Cu cât vor crește taxele și TVA-ul de anul viitor?

Prețurile ar putea exploda începând cu anul viitor după introducerea noilor taxe, dar și creșterea taxei pe valoare adăugată la cota de 21%. Unii economiști avertizează că majorarea TVA se va reflecta la raft, pentru produsele de bază, dar și la prețul serviciilor.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

“Tot timpul se scumpesc. Guvernantii gasesc toate motivele sa scumpeasca, comerciantii la fel. Toate guvernele de pana acum n-au facut decat sa mareasca taxele fiindca nu sunt in stare sa faca economia sa mearga”, spune un roman.

Analiștii estimează anul viitor va veni nota de plată pentru toate creșterile de pensii și salarii din acest an. Statul are nevoie de bani la buget și experții vorbesc despre o măsură dură: creșterea taxei pe valoare adăugată.

“Este posibil ca rata tva generala sa creasca de la 19 catre 21 sau 22%. Primul impact se va vedea in preturi. Preturile practic vor creste cu aceasta cota de TVA. E posibil ca anumite cote reduse in prerzent sa fie majorate vatre 14,15%, poate catre cea standard”, a explicat Adrian Codîrlașu, analist financiar, vicepreședintele Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România.

Mai multe industrii atrag atenția că ne așteptăm la un val de scumpiri.

“In momentul in care am avut cresteri pe energie electrica sau dupa pandemie, cand au venit cresteri pe toate, si noi am fost nevoiti, impinsi sa crestem preturile. Acelasi lucru probabil se va intampla si cu TVA. In loc sa iesim de 3 sau de 4 ori pe saptamana la masa, o sa iesim odata sau de 2 ori. Impactul va fi destul de puternic in consum”, a declarat Radu Tanase, reprezentant HORA.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs