prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Scandal la FC Argeș! Se lasă cu plângeri!

Suporterii care jignesc jucătorii FC Argeș riscă să se aleagă cu plângeri la autoritățile competente după scandalul în care Arnold Garita a fost atacat în mediul online de către un fan. Clubul din Trivale este primul care își asumă politicile anti-rasism și anti-discriminare, anunțând acest lucru printr-un amplu comunicat de presă. Astfel, suporterii care vor mai aduce atacuri rasiste pe rețelele de socializare vor fi interziși și riscă chiar să răspundă pentru cuvintele jignitoare.

„Clubul FC Argeș condamnă cu fermitate toate formele de discriminare. Am primit cu tristețe și dezgust informații despre un comentariu rasist care a fost postat pe pagina noastră de Facebook. Dorim să anunțăm public că am adoptat o politică de toleranță zero împotriva acestor abuzuri din online.

CITEȘTE ȘI: SE POATE SALVA FC ARGEȘ DE RETROGRADARE? MIZELE RĂMÂNERII ÎN LIGA I!

În primul rând, ne exprimăm solidaritatea față de Paul Arnold Garita, jucătorul vizat de comentariul cu caracter rasist cu pricina. Toți jucătorii noștri sunt parte integrantă a familiei Vulturilor alb-violeți. Discriminarea de orice fel nu va fi tolerată și vom lua măsuri pentru a pune capăt oricărui tip de comportament discriminatoriu întâlnit pe rețelele noastre sociale.

Începând de astăzi, toate comentariile prin care se face discriminare de orice fel, bazată pe motive precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenența la o minoritate națională, averea, nașterea, un handicap, vârsta sau orientarea sexuală, vor fi șterse, iar utilizatorii care le postează vor fi luați în evidență și vor putea fi interziși pe rețelele noastre sociale.

În al doilea rând, dorim să informăm toată comunitatea că vom depune toate diligențele necesare pentru a trage la răspundere pe cei vinovați de astfel de comportamente, încercând astfel să prevenim situații ca cea de aseară (n.r. – marți, 9 mai)” transmite departamentul de comunicare al FC Argeș.

„Vom intensifica educația și conștientizarea privind impactul negativ al rasismului și discriminării”

„Clubul nostru își asumă responsabilitatea de a promova diversitatea, incluziunea și egalitatea în rândul suporterilor alb-violeți. În acest sens, dorim să subliniem că vom intensifica educația și conștientizarea privind impactul negativ al rasismului și discriminării. Ne angajăm să construim un mediu în care toți oamenii să fie tratați cu respect și demnitate.

În încheiere, dorim să ne reafirmăm angajamentul față de valorile noastre fundamentale. Ne dorim ca FC Argeș să fie un exemplu pozitiv și să inspire schimbarea în bine a comunității noastre. Invităm toți suporterii să ni se alăture în acest demers.

Așa cum am demonstrat în numeroase rânduri, acceptăm criticile și suntem deschiși către orice comentariu, fie el negativ sau pozitiv, venit din partea oamenilor, atâta timp cât el respectă niște minime reguli de bun simț și respect față de propria persoană și față de cei din jur.

SPUNE NU RASISMULUI!” se mai arată în mesajul transmis de FC Argeș.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs