prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sfaturi pentru găluşte pufoase pe care să le mâncăm cu plăcere!

Supa de găluşte se numără printre preparatele preferate ale românilor, dar ce te faci când găluştele nu ies aşa cum trebuie, ori se fărâmiţează ori sunt prea tari şi atunci supa este compromisă. Iată cum trebuie să procedaţi ca să obțineţi cele mai pufoase găluște.

Este foarte important de menționat că, odată ce aţi pregătit compoziția de găluște, nu o puteţi lăsa mult timp înainte de a forma găluștele şi a le pune în supă.

Dacă sunteţi nesigure în privința consistenţei pe care o are compoziția de găluște, reţineţi că aceasta trebuie să fie suficient de densă încât să nu curgă.

Dacă totuși vi se întâmplă ca prima gălușcă adăugată în supă să se destrame (nu ar trebui, însă se poate întâmpla dacă lucraţi cu ouă mari), mai adăugați în compoziție o linguriţă de griş şi omogenizaţi-o sau mai lăsaţi compoziția să stea 1-2 minute, apoi reîncercaţi.

Alte gospodine preferă să măsoare ingredientele (cântăresc oul în coajă şi pun aceeaşi cantitate de griş) pentru a păstra un echilibru între ele.

Ingrediente necesare pentru pregătirea celor mai pufoase găluște:

  • 3 ouă
  • 300 g griş
  • un praf generos sare

Mod de preparare:

  1. Separaţi ouăle şi bateţi albușurile spumă până ce se țin de tel, apoi puneţi gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, urmate de un praf de sare.
  2. Adăugaţi grişul în ploaie şi amestecaţi cu grijă, pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția capătă o consistenţă suficient de groasă, udaţi o linguriţă în supă şi luaţi apoi din compoziție şi puneţi-o în supă, pentru a forma găluștele.
  3. Continuaţi procedeul până când aţi format toate găluștele şi lăsaţi-le să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde.
  4. Pentru a obține cele mai pufoase găluște de griş, imediat ce au clocotit, turnaţi o cană de apă cât mai rece, răspândită peste toate găluștele, apoi adăugaţi pătrunjelul şi opriţi focul. După ce aţi oprit focul, oala se lasă acoperită, pe aragaz, pentru încă 10 minute.

În ceea ce priveşte supa în care se introduc găluştele, tulburarea apei din preparat apare din cauza grăsimii și a proteinelor coagulate. Este recomandat să fierbeţi carnea dorită la foc mic și să luaţi impuritățile cu o spumieră cât mai des. Dacă totuşi supa nu este limpede, după ce aţi fiert carnea, o puteţi strecura.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs