prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Start la admiterea în liceu! Cum sunt departajați elevii cu medii egale! Noutate absolută!

Start la admiterea în liceu! Cum sunt departajați elevii cu medii egale! Noutate absolută!

Vestea momentului pentru părinți și elevii de clasa a VIII-a. Au început înscrierile la liceu. Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, în perioada 11-12 iulie și 15-22 iulie, fișele de înscriere.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Codurile aferente fiecărei specializări se găsesc în broșura de admitere iar repartizarea computerizată în licee va fi publicată pe 24 iulie. În perioada 25-30 iulie, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Părinții trebuie să știe că ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei obținute la Evaluarea Națională. Pentru medii egale se vor aplica, în ordine, următoarele criterii de departajare: media generală de absolvire a claselor V-VIII; nota obținută la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naționale.

„Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, completează opțiunile în perioada 19 – 22 iulie 2023. Candidații care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși, completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 20 – 21 iulie 2024.”, a transmis Ministerul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs