prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești proaste pentru șoferi! Prețul carburanților crește din nou! Află cu cât!

Deși ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat recent asigurări că România nu are nicio problemă cu stocurile de petrol sau de carburanţi, specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că țara noastră are stocuri minime de ţiţei sau produse petroliere. De asemenea, specialiștii susțin că luna iunie ar putea aduce creşteri la pompă de până la 40 de bani pe litrul de motorină şi benzină, ca efect al sancțiunilor impuse asupra petrolului rusesc.

„Într-un scenariu de bază, am putea vedea creșteri ale prețurilor carburanților cu aproximativ 35-40 de bani pe litru în perioada următoare – pe parcursul lunii viitoare, cam așa vedem în momentul de față. Într-un orizont mai lung, cred că sunt posibile aprecieri încă și mai mari decât acestea. E bine că avem stocuri, ne asigură un tampon de siguranță, se adaugă la producția noastră, însă e insuficient pentru a ne feri cu totul de furtună pe termen mai lung. Din păcate, producția noastră este în declin de ceva vreme și fără noi zăcăminte gradul de acoperire din producția internă e pe un trend descendent în ultimii ani.”, a declarat recent Claudiu Cazacu, specialistului în pieţe internaţionale pentru Știrile ProTV.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs