„Vestitorii” pandemiei în Argeș! O persoană de etnie rromă – băgată în carantină după ce a făcut scandal și a fugit de la domiciliu!

O persoană de etnie rromă din comuna argeșeană a fost băgată în carantină după ce nu a respectat decizia de autoizolare la domiciliu! În cursul zilei de ieri, un tânăr în vârstă de 21 de ani s-a implicat într-un scandal cu membrii familiei în gospodăria unde ar fi trebuit să stea în izolare după ce s-a întors din zonele galbene sau roșii din Europa, gospodărie unde locuiește la comun cu aceștia.
Oamenii legii au fost sesizați, iar potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, tânărul s-a urcat în mașină și a plecat de la domiciliu, chiar dacă a fost verificat de mai multe ori pentru a se constata dacă respectă Ordonanța Militrară prin care era obligat să stea izolat.
Acesta s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, iar restul persoanelor au fost obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile și au fost amendate cu 2.000 lei.
„In cursul zilei de 3 aprilie a.c., politistii Sectiei de Politie Rurala Bascov au intervenit la un o stare conflictuala, pe raza localitatii Merisani.
Cu ocazia interventiei, un tanar de 21 de ani, aflat in izolare la domiciliu si implicat in starea conflictuala cu alte sase persoane, a parasit incinta gospodariei, fapt pentru care a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 5.000 de lei, totodata fiind introdus in carantina institutionalizata.
De asemenea, sase persoane au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 2.000 de lei fiecare, conform prevederilor ordonantei militare in vigoare.
Cu privire la situatia acestora a fost instiintat DSP, pentru a dispune cu privire la masura izolarii la domiciliu” au declarat reprezentanții DSP Argeș.
Vă reamintim că persoanele care părăsesc domiciliul unde sunt autoizolați vor fi băgați în carantină instituționalizată, vor plăti toată perioada de carantinare și vor fi sancționați contravențional. De asemenea, dacă nu vor putea plăti amenzile, bunurile persoanale vor fi confiscate, potrivit Ordonanței Militare.