A murit unul dintre cetățenii de onoare ai Argeșului. Avea doar 66 de ani. Află despre cine este vorba!

DISTRIBUIȚI

Realizatoarea tv a emisiunii “Tezaur folcloric” MARIOARA MURĂRESCU a murit azi-noapte, la vârsta de 66 de ani, după o lungă suferinţă. În ultimii ani, MARIOARA MURĂRESCU a avut mari probleme de sănătate, în luna iunie a fost supusă, la Cluj, unei intervenţii de îndepărtare a unei tumori la coloana vertebrală. Trupul neînsufleţit va fi depus astăzi la sediul TVR.

MARIOARA MURĂRESCU și-a petrecut sărbătorile în spital, luptând cu cancerul și cu depresia.

Episoadele de chimioterapie la care a fost supusă în ultimii ani o marcaseră profund, au povestit apropiaţii realizatoarei TV. “Am vorbit recent cu dânsa şi mi-a frânt inima… Mi-a spus: «În limbă mai au să mă înţepe, că în rest m-au înţepat peste tot». Mi-am dat seama că nu mai suporta tratamentul din spital. Acum, mi-a spus că urmează o terapie mai blândă şi că aşteaptă să vadă dacă dă rezultate”, a mărturisit recent un interpret de folclor, vechi colaborator al “Tezaurului folcloric”.

Consiliul Județean Argeș,: „Dumnezeu să o odihnească!”

„Conducerea Consiliului Judeţean Argeş deplânge trecerea în nefiinţă a marii personalităţi argeşene, care timp de trei decenii s-a dedicat culegerii şi preţuirii folclorului românesc. Marioara Murărescu lasă judeţului nostru o însemnată moştenire culturală şi o amprentă unică de rafinament.

În anul 2009, în cadrul “Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, a fost distinsă cu titlul de “Cetăţean de onoare al judeţului Argeş”. În aceste clipe încărcate de durere, suntem alături de familia îndoliată şi transmitem sincere condoleanţe! Dumnezeu să o odihnească în pace!” se arată într-un comunicat remis de Consiliul Județean Argeș.

De-a lungul carierei sale, MARIOARA MURĂRESCU a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucureşti şi Chişinău.
De asemenea, a realizat primul disc de aur “Tezaur folcloric” (1992), prima casetă video “Tezaur folcloric” (2000), lucrarea “Cu ochii lumii” (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea “Tezaur folcloric”).