Alertă! Medicul infectat cu coronavirus de la Spitalul Județean face victime în secția de neonatologie! Trei asistente medicale – rezultat pozitiv!

Trei asistente medicale de la Spitalul Județean Argeș au fost infectată cu coronavirus! Din primele informații, trei cadre medicale  au intrat în contact cu medicul Felix Sârboiu, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută cu COVID-19, după două săptămâni în care a venit la muncă, deși prezenta simptome.

Din câte se pare, asistentele lucrează pe secția de neonatologie. păotrivit unor surse, în acest moment se analizează situația și urmează ca autoritățile să ia măsuri.


Citește și: Vești bune! De la ce dată ar putea lua sfârșit criza de COVID-19 în România


Focarul de infectări pornit de la chirurgul Spitalului Județean Argeș crește continuu!

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 crește vertiginos în Argeș! Potrivit ultimei comunicări din partea Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate 98 de cazuri pozitive. Dintre acestea, cel puțin 27 sunt cadrele medicale și pacienții care au intrat în contact cu șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Județean Argeș.

Vă reamintim că în cursul zilei de sâmbătă, din cele 33 de persoane testate care au intrat în contact cu doctorul infectat de la Spitalul Județean Argeș, 27 de teste au venit pozitive. Din câte se pare, trei dintre cazurile pozitive sunt chiar membrii familiei medicului care a refuzat să stea acasă deși prezenta simptome.


Citește și: Zeci de pacienți suspecți de COVID-19 după ce au intrat în contact cu medicul infectat de la spitalul Județean Argeș!


A fost confirmat primul deces al unei persoane care a intrat în contact cu medicul Sârboiu
Distribuie prietenilor

În cursul zilei de sâmbătă, a murit prima persoană care a intrat în contact cu medicul infectat cu COVID 19 de la Spitalul Județean Argeș! Este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, care a fost internat în data de 15 aprilie la Spitalul Mioveni.

Acesta a fost testat, iar în aceeași zi, rezultatul a venit pozitiv. Din nefericire, acesta a decedat trei zile mai târziu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, bărbatul suferea de Diabet zaharat tip II complicat, boală cronica renală (program Dializa), amputatie 1/3 medie gamba stg., gangrena antepicior dr., HTA, AVC ischemic acut recent cu hemiplegie stg, bronhopneumonie.


Citește și: Soția medicului INFECTAT de la Spitalul Județean Argeș infectat cu COVID-19 nu a fost TESTATĂ PENTRU COVID-19!


S-a încercat o mușamalizare a cazului la nivelul spitalului”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a declarat la Digi24, că la nivelul spitalului județean „s-a încercat o mușamalizare” a cazului medicului care a refuzat să fie testat pentru coronavirus și a venit la serviciu o săptămână deși avea simptome, infectând 27 de oameni.

S-a încercat o mușamalizare a cazului la nivelul spitalului. Am făcut o analiză, am transmis-o domnului ministru, în perioada următoare se vor produce schimbări de management”, a declarat prefectul la Digi24.

Emanuel Soare a spus că medicul vinovat de răspândirea infecțiilor ar avea „o personalitate nenconformistă“.

„Această situație a avut la bază nerespectarea protocolului de bază la nivelul spitalului. Se pare că personalitatea domnului doctor este mai noncoformistă. La spitalul județean au fost stocuri serioase de echipamente de protecție fie achiziționate, fie donate. La un moment dat chiar au fost probleme acolo din cauză că cineva sustrăgea echipamente. Din păcate, probleme apar în unele spitale din cauză că personalul nu folosește echipamentele”, a mai declarat prefectul de Argeș.