prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Auchan Bradu și Găvana-nereguli grave! Comisarii OPC au închis mai multe magazine ale lanțului!

Zeci de supermarketuri Auchan au fost sancționate drastic iar 14 dintre ele au fost închise temporar. Amenzile date de comisarii ANPC  în 50 de magazine Auchan s-au ridicat la suma de 750.000 de lei, printre principalele nereguli descoperite numărându-se: fructe şi legume mucegăite, ustensile de bucătărie neigienizate, alimente expirate.

CITEȘTE ȘI: AI UN DULAP DE ARUNCAT, UN ARAGAZ SAU O CHIUVETĂ? S-AU DESCHIS ASTĂZI ȘAPTE PUNCTE UNDE POȚI SCĂPA LEGAL DE ELE!

În Pitești au fost controlate atât hipermarketul din Bradu cât și cel din Găvana. Din primele informații, se pare că și aici au fost găsite legume depreciate (stricate) iar alte nereguli depistate au fost în zona de etichetare sau acoperirea informațiilor etichetelor. Mai exact, se suspectează o tentativă de păcălire a clientului prin denaturarea informației privind prețul produsului la raft. Cele două hipermarketuri din Pitești au primit doar amenzi substanțiale, nefiind închise.

„Am fost acuzaţi că facem prea multe controale dedicate unor lanţuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteţi respectaţi. Din România nu trebuie doar luaţi bani, mai trebuie şi investit! Trebuie făcută curăţenie, ca de Paşti, ca şi cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că aşa stau lucrurile.”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au dat 93 de amenzi în valoare de 750.000 de lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 42.000 de lei şi au fost închise temporar 14 unităţi.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs