Haos la Spitalul Județean Argeș! Cadru medical: „Trebuie să ne cumpărăm noi tot. Nu ni se asigură mai nimic”

Haos la Spitalul Județean Argeș! Medicii și asistentele sunt nevoite să își achiziționeze, de unde pot, măști și mănuși pentru a avea grijă de pacienți, potrivit unor surse din instituția medicală argeșeană.

Aflați în prima linie în luptă cu pandemia de coronavirus, cadrele medicale susțin că sunt expuse riscului de a se infecta în orice secundă, după ce, conducerea spitalului refuză să împartă echipamentele.
„Facem cu rândul să căutăm la farmaciile din oraș mănuși și măști”

Medicii și asistentele fac cu rândul pentru a-și procura măști și mănuși pentru a se proteja. După ce, timp de aproape o săptămână magazia unde se aflau echipamentele medicale a fost pusă sub sechestru, în urma perchezițților făcute de IPJ Argeș într-un dosar în care o magazionieră a sustras mai multe echipamente pentru a le vinde, cadrele medicale au trebuit să se descurce cum au putut.

Deși a trecut aproximativ o săptămână din acel moment, cadrele medicale susțin că încă nu au primit niciun echipament de protecție și sunt nevoiți să își procure singuri.

„Trebuie să nne cumpărăm noi tot. Nu ni se asigură mai nimic. Facem cu rândul să căutăm la farmaciile din oraș mănuși și măști ca să ne protejăm. avem pacienți care nu știm dacă sunt sau nu infectați, lucrăm cu frică. toți avem familii acasă, nu vrem să expunem. Am cerut de nenumărate ori și ni s-a zis că e magazia închisă. Astzăi când au deschisă, ne-au dat câte o pereche de mănuși și o mască, chiar dacă noi tratăm zeci sau chiar sute de pacienți. Sincer, ne e frică pentru sănătatea noastră și a apropiaților noștri” a declarat un cadru medical din Spitalul Județean Argeș sub protecția anonimatului.
Distribuie prietenilor
Purtător de cuvânt SJU Argeș: „Nu sunt probleme. Toate cadrele medicale nu vor pleca acasă până nu vor avea echipamente de protecție”

Reprezentanții Spitalului Județean Argeș susțin că nu mai există nicio problemă. Potrivit sursei citate, toate cadrele medicale vor primi echipamente de protecție până la ieșirea din tură.

„Astăzi a fost redeschisă magazia și s-a început distribuirea de echipamente medicale. Nu este real că medicii și asistentele nu au primit. Nu sunt probleme pe nicio secție, iar astăzi toți vor primi mănuși și măști. Magazia nu a fost sigilată în urma perchezițiilor, iar toate solicitările privind materialele de protecție au fost rezolvate. Cine a cerut a primit!” a declarat Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al SJA.

Echipamente distribuite pe hârtie. Prefectura Argeș: „Doamna manager refuză să recunoască că există o problemă de aprovizionare”

Echipamentele necesare cadrelor medicale sunt împărțite doar pe hârtie. Potrivit unor surse, medicii nu au acces la mănuși, combinezoane sau măști, dar în raportările transmise către autorități se arată că nu există nicio problemă.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Argeș, contactat de redactorii Obiectiv de Argeș, susține că a luat legătura cu conducerea Spitalului Județean Argeș și, potrivit acestora, nu ar exista nicio problemă.

„Doamna manager refuză să recunoască că există o problemă de aprovizionare. Dânsa susține că magazia e deschisă și că toate solictările vor fi soluționate” a declarat Andri Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Argeș.