În atenţia DNA! Reabilitarea Casei de Pensii- 850.000 euro batjocoriţi de firma Zeus

DISTRIBUIȚI
casa de pensii4

La nici un an după ce a fost reabilitată de celebra firmă SC Zeus SA pe o sumă care se apropie de un milion de euro, clădirea AJPIS, cunoscută mai degrabă ca şi locaţie pentru Casa de Pensii, a început să dea semne de degradare. Culmea este că unei lucrări de reabilitare care a fost realizată pentru suma de 850.000 euro în anul 2008 s-a acordat o garanţie de un an. Asta în contextul în care, un banal aparat de radio de 50 lei are garanţie doi ani.

Firma de casă a lui Nicolescu a oferit garanţie de numai un an!

Lucrări de mântuială marca SC Zeus SA la Casa de Pensii Argeş. La nici opt ani de la reabilitarea care a costat un milion de euro, a căzut tencuiala de pe faţada imobilului. Peste tot, de jur împrejurul clădirii există afişe care atenţionează că tencuiala cade, afişe care indică ca maşinile să nu fie parcate în apropierea clădirii. Lucrările au fost făcute de celebra firmă Zeus, firma de casă a lui Constantin Nicolescu. Şi ca să vă faceţi idee, de cât de prost a fost încheiat contractul, în acesta nu a fost prevăzut nici schimbarea acoperişului şi burlanelor ci doar vopsirea lor. Iar în momentul de faţă clădirea este într-un stadiu deplorabil, tencuiala cade de peste tot, iar afişele puse cu „ Atenţie, pericol, cade tencuiala” sunt de jur împrejurul clădirii.

casa de pensii2Scări umplute cu ziare, nu cu ciment

Suspiciunile privind calitatea lucrărilor au apărut încă din 2009 când angajaţii celor două instituţii care funcţionează în acea clădire nu aveau cum să nu vadă că lucrările sunt făcute de mântuială. Dealtfel este celebru faptul că în scările care ulterior s-au spart au fost descoperite zeci de ghemotoace de ziare. Iar problema cea mai mare o reprezintă faptul că acoperişul nu a fost schimbat şi nici burlanele iar după ce au izolat clădirea, apa se scurge sub tencuiala care cade la tot pasul. Este inadmisibil ca o firmă de talia Zeus cu specialişti şi lucrări de milioane de euro pe bani publici nu a fost capabilă să se gândească la consecinţe. Asta în condiţiile în care, orice specialist susţine faptul că acel acoperiş nu costa foarte mult. Cu atât mai mult în situaţia reprezentanţilor Zeus care au încasat această sumă colosală, sumă pe care , cu uşurinţă, oricare altă firmă putea construi o clădire nouă de la zero. Numai că, se pare că Zeus cu asta s-a ocupat… cu lucrări de mântuială pe bani publici. Reamintim faptul că această vestită firmă a făcut de mântuială şi podul de la Căteasca, lucrare pentru care Grigore Dobre, managerul Zeus este judecat la pachet cu bunul său amic Constantin Nicolescu.

casa de pensii1Afişe de atenţionare: „ Atenţie! Cade tencuiala!”

Calitatea proastă a lucrărilor, nerespectarea contractului şi termenul de garanţie de un an (lucru absolut inadmisibil)  sunt lucruri cu care şi directorul AJPIS, Elena Grigorescu este de acord. Aceasta spune doar că nu doreşte să deschidă o acţiune în instanţă către firma Zeus, asta pentru că ar îngreuna lucrurile şi mai mult. Şi spunem acest lucru deoarece pe toată perioada în care se judecă nu au voie să facă niciun fel de lucrare la clădire, ceea de este absolut urgent. „ Avem nevoie de 50.000 euro pentru lucrări urgente, însă anul acesta nu vom primi banii. Cel mai probabil anul viitor, când vom şi demara lucrările. Lucrări pe care eu le consider urgente, asta pentru că tencuiala se macină şi cade. Am pus afişe de atenţionare peste tot.  Problema este că atunci când au copertat clădirea nu au schimbat şi burlanele iar apa intră şi tencuiala se desface. Lucrările făcute au fost de proastă calitate”, a afirmat Elena Grigorescu, director AJPIS.   Andreea Matei

 

Interesant este faptul că această minunată lucrare s-a lăsat nu numai cu o grămadă de bani în conturile lui Grigore Dobre dar şi cu o căsătorie. Nu putem spune că idila născută atunci între şeful de lucrări de la Zeus, Laurenţiu Mateescu care a coordonat lucrările de reabilitare şi directoarea de la acea vreme a Direcţiei Muncii(predecesoarea AJPIS) Elena Mateescu ( fostă Frâncu) ar avea vreo legătură cu proasta execuţie a lucrărilor. Cert este că, cei doi şi-au lăsat vechile familii şi au închegat una nouă. În acelaşi timp şeful de şantier de la Zeus a lăsat în urma sa o lucrare mizerabilă pe care niciun om cu responsabilitate, întreg la minte, nu ar fi recepţionat-o. Tocmai de aceea credem că o intervenţie a procurorilor DNA ar putea constata cum au fost aruncaţi 3.800.000 lei pe apa sâmbetei.