prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Și-a înjunghiat tatăl și a stat cu cadavrul 3 zile în casă! Criminalul din Aleea Căminelor a scăpat de închisoare!

Opt ani își va petrece într-un centru de detenție tânărul de 16 ani care și-a înjunghiat tatăl și l-a lăsat să agonizeze până la ultima suflare în locuința de pe strada Aleea Căminelor din Pitești, au decis astăzi magistrații de la Tribunalul Argeș. Judecătorii argeșeni au luat în considerare faptul că tânăul criminal afăcut un denuț în urma căruia a fost destructurată o rețea de trafic de droguri care opera în școlile din Pitești și Mioveni, motiv pentru care au dat o sentință mai blândă. De asemenea, magistrații îi atrag atenția că, în cazul în care prin comportamentul său afectează alte persoane internate în centrul de detenție, va fi mutat într-un penitenciar. Decizia nu este însă una definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI: UN NOU CAZ DE SCLAVIE ZGUDUIE ROMÂNIA! SECHESTRAȚI ȘI PUȘI LA MUNCI INUMANE!

„În temeiul art. 125 alin. 2 C.pen., dispune luarea faţă de inculpatul minor D.M., a măsurii educative a internării într-un centru de detenție, pe o perioadă de 8 (opt) ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în varianta omorului, faptă prevăzută de art. 199 alin.1 C.pen. raportat la art. 188 alin.1 C.pen. cu aplic. art.113 alin. 3 C.pen. şi art. 396 alin. 10 C.pr.pen. În temeiul art. 126 C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra posibilităţii schimbării regimului de executare a măsurii educative privative de libertate, dacă în cursul executării acesteia şi după împlinirea vârstei de 18 ani are un comportament prin care influențează negativ sau împiedică procesul de recuperare şi reintegrare a celorlalte persoane internate.” se arată în decizia instanței.

Criminalul este obligat să plătească 54.000 euro daune

De asemenea, tânărul este obligat să plătească fratelui său vitreg suma de 50.000 euro daune morale și 18.885 lei cu titlu de daune materiale. „În temeiul art. 397 C.pr.pen. raportat la art. 19 şi art. 20 C.pr.pen., cu referire la art. la art. 1349 alin. 1 şi 2 şi art. 1357 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă, formulată de partea civilă D.D.C., şi va obliga inculpatul D.M., la plata către partea civilă a sumei de 18885 lei, cu titlu de daune materiale si suma de 50000 euro, în echivalent lei la data plăţii, cu titlu de daune morale” se mai arată în instanță.

A făcut denunț pentru o sentință mai mică

Tânărul de 16 ani a făcut un denunț la DIICOT pentru a-și scurta pedeapsa. Criminalul a ales să își „toarne” dealerii de la care își procura drogurile, iar la scurt timp au avut loc mai multe percheziții în Pitești, Mioveni și Câmpulung. Potrivit unor surse juridice, rețeaua acționa în școlile din Argeș. Drogurile de mare risc, dar și așa numitele „legale” erau cumpărate de către membrii grupării de pe internet cu cryptomonede, iar ulterior erau vândute către elevii din liceele din Pitești, Mioveni, Curtea de Argeș și Mioveni cu sume cuprinse între 100 și 150 lei. Pentru probarea activității infracționale, procurorii și oamenii legii au descins la momentul respetiv în 19 locuințe ale celor 14 traficanți. Ulterior, o parte dintre traficanți au fost arestați preventiv, iar alții au fost puși sub control judiciar.

Înjunghiat de zece ori de propriul fiu

Un bătrân de 78 ani și-a găsit sfârșitul chiar de mâna fiului său de doar 16 ani și jumătate. Crima care a oripilat comunitatea piteșteană a fost ascunsă aproape o săptămână, până în momentul în care mama agresorului ar fi venit la locuința bărbatului după ce ar fi vorbit la telefon cu agresorul și i-ar fi spus că a avut o altercație cu tatăl său.

Se pare că bătrânul i-ar fi reproșat în noaptea fatidică că are un anturaj care l-a schimbat radical, iar tânărul nemulțumit de faptul că i s-a cerut să revină cu picioarele pe pământ pentru a nu avea probleme în viitor, ar fi pus mâna pe un cuțit și ar fi început să îl lovească pe propriu tată de nu mai puțin de zece ori în mai multe zone ale corpului.

„Nu a explicat un eveniment anume din viața lui, ci au fost certuri care au degenerat între copil și părinte. Certurile nu au pornit de la faptul că se droga, ci, pur și simplu din cauză că minorul își schimbate comportamentul în ultima perioadă și părinții erau îngrijorați” declara la vremea respectivă Laurențiu Palaghia, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Decesul nu a survenit imediat, ci, bătrânul, căzut secerat la pământ, a agonizat ceva timp până a murit. Potrivit anchetatorilor, nu se cunoaște exact dacă a durat o oră sau zece, cert este că loviturile de cuțit au fost fatale în cele din urmă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs