prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

A dat radarul peste cap: Șofer depistat în trafic pe A1 cu viteză amețitoare!

A dat radarul peste cap: Șofer depistat în trafic pe A1 cu viteză amețitoare! În ziua de duminică, 26 martie, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au desfășurat o acțiune, pe Autostrada A1, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe acest sector de drum. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precum și respectarea regulilor de circulație specifice autostrăzilor.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: CURSĂ NEBUNĂ CU POLIȚIA PE URME! TÂNĂR AMENDAT DE ȘAPTE ORI DE POLIȚIȘTI!

În urma abaterilor constatate, polițiștii au verificat 103 autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, fiind reținute 4 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
În cadrul acțiunii de astăzi, a fost utilizată pentru prima dată și o nouă autospecială intrată în dotarea polițiștilor, acesta având ca scop asigurarea intervenției mai rapide la evenimentele, precum și un grad sporit de eficiență și de siguranță pentru polițiști. Totodată, au fost efectuate mai multe testări cu aparatele etilotest și drugtest, iar pentru oprirea mai ușoară a conducătorilor auto, a fost utilizată și o motocicletă de serviciu.
Sancțiunile cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, iar cea mai mare viteză înregistrată de aparatul RADAR în cadrul acțiunii a fost de 183 km/h.

Recomandările polițiștilor pentru deplasări, în condiții de siguranță, pe autostradă:

Reamintim faptul că, pe autostrăzi, este interzisă circulația pietonilor, a vehiculelor cu tracțiune animală, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată conform prevederilor legale, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h.

De asemenea, la intrarea și ieșirea de pe sectorul de autostradă, respectați semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere, sporind atenția și micșorând viteza de deplasare conform acestora.

Atunci când pătrundeți pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare), trebuie să cedați trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii și să nu stânjeniți, în niciun fel, circulația acestora. Cu excepția cazurilor justificate, este interzis să circulați, opriți sau staționați autovehiculele pe banda de urgență.
În circulația pe autostrăzi, conducătorii de autovehicule sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire.
politie radar1 300x226 1
Când circulația se desfășoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcție de intensitatea traficului și viteza de deplasare, existând obligația de a reveni pe prima bandă, ori de câte ori acest lucru este posibil.

În situația în care schimbați banda de deplasare, este necesar să semnalizați intenția dumneavoastră și să vă asigurați din timp, că din spate nu circulă alte autovehicule. Ieșirea de pe autostradă se poate face numai prin locurile destinate acestui scop. Dacă nu v-ați încadrat corespunzător pentru a părăsi în condiții de siguranță autostrada, este obligatoriu să conduceți până la următoarea ieșire. Având în vedere specificul circulației pe autostradă, mai ales la drum lung sau când se simt obosiți, polițiștii le recomandă șoferilor să ia pauze periodic.

Prins cu 183 de km/h. Tânăr teribilist!

În ziua de 26 martie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii Biroului Poliție Autostrăzi – Autostrada A1 București-Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat de 25 de ani, din Craiova, județul Dolj, care conducea un autoturism, cu viteză peste limita legală, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 183 de km/h, în zonă în care limita legală este de 130 km/h.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, fiind aplicată și măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs