Flacăra Centenarului la Câmpulung și blestemul pisicii…

DISTRIBUIȚI

În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Câmpulung, sâmbătă, 21 iulie 2018, Flacăra Centenarului a fost aprinsă la Monumentul Eroilor din Piața Jurământului, în cadrul unui ceremonial militar și religios.
Solemnul eveniment a fost dedicat memoriei eroilor Primului Război Mondial, dar a fost foarte prost organizat, într-o fostă Capitală a Țării Românești, spun participanții și ei puțini la număr.

,,Am văzut mai bună organizare în sudul județului Argeș, mai mulți participanți, totuși este un eveniment foarte important, câmpulungenii aștia chiar nu realizează…”, a spun un participant.

În timpul slujbei de pomenire a celor căzuți pe front, un invitat surpriză și-a făcu apariția printre picioarele celor prezenți. O pisică albă, bine că nu a fost neagră pentru că politicienii ar fi crezut că sunt bântuiți de blestemul pisicii, apărută din senin chiar într-o zi cu mare însemnătate pentru oraș dar și pentru cei care s-au jertfit pentru țară.

Amuzant a fost că toți ochii celor prezenți s-au îndreptat spre pisică pe care au urmărit-o cu privirea câteva secunde, iar alții au făcut un pas în apoi sau au scos niște sunete ciudate, probabil cum au fost învățați în familie.

În rest, politicienii au bifat încă un eveniment, o paradă militară, după care s-au urcat în autoturismele de serviciu sau personale, parcate strategic chiar în fața Piața Jurământului, garnizoara fiind nevoită să defileze chiar pe mijlocul străzii. Scuza este una firească, zilele Câmpulungului.