Nimeni nu mai scapă! Noile dotări ale Poliției Rutiere care bagă frica în șoferi!

Peste o mie de autospeciale ale Poliției vor fi dotate cu sisteme de recuperare automată a numerelor de înmatriculare, potrivit unui anunț de licitație publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

CITEȘTE ȘI: INVESTIȚII NEMAIÎNTÂLNITE ÎN ROMÂNIA! APARE O NOUĂ AUTOSTRADĂ!

Autospecialele pe care se vor instala camerele se vor regăsi la nivelul întregii țări, iar existența sistemului LPR va fi semnalată prin intermediul unei pictograme, în culorile galben și negru, pe care scrie: „Atenție! Sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare”.

Sistemul LPR va fi bazat pe montarea unei unități dedicate cu camera LPR montată în exteriorul autospecialei pentru a prelua numerele de înmatriculare. Se va monta şi o cameră video de tip IP în interiorul autospecialei pentru captarea contextului, ca martor video.

Transmisia datelor preluate de la unitatea LPR, precum şi fluxul de streaming de la camera video IP de tip martor se va face prin intermediul unei soluții de comunicații de tip APN privat.

Fiecare autovehicul cu sistem LPR va dispune și de câte un dispozitiv de control de tip tabletă, prin intermediul căruia se va putea gestiona local din autovehicul sistemul LPR şi video, şi prin care se vor putea primi alertele LPR.

Acordul-cadru, scos la licitație de Poliție, are o valoare estimată de peste 14 milioane de euro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.