ULTIMĂ
ORĂ

Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români

Se spune că luna februarie este luna iubirii, iar după Valentine’s Day, urmează frumoasa sărbătoare românească Dragobetele, care este marcată pe data de 24 februarie. Aceasta provine de Zeul lui Dragobete, care este numit și Zeul tinereții, al bucuriei şi al iubirii are origini străvechi.
Dragobete 2017. Ce semnificație are sărbătoarea de pe 24 februarie?
Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci, care s-a transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Conform unor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Prin urmare, și în ziua de azi, Dragobete a rămas un simbol suprem al dragostei autohtone.
Ce ai voie sa faci si ce nu in aceasta zi
Cei care formeaza un cuplu trebuie sa se sarute in aceasta zi, pentru a nu se pierde iubirea. Pentru tinerele singure e suficient sa atinga un barbat, pentru a-si schimba norocul. Este obligatoriu ca in aceasta zi barbatii sa nu supere femeile, sa nu se certe cu ele, in caz contrar urmand sa aiba ghinion tot anul. E interzis sa cosi si sa lucrezi la camp, de Dragobete, insa e permisa curatenia, fiind considerata aducatoare de spor.
De Dragobete e interzis sa plangi, pentru ca lacrimile care curg aduc necazuri si suparari tot anul. E o zi in care toata lumea trebuie sa fie vesela.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by
ns.fm