S-a aflat! Salarii fără egal pentru angajații lui Umbrărescu! Cât câștigă un muncitor UMB?

Grupul UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a ajuns una dintre cele mai importante companii din România, având în derulare contracte pentru construcția a peste 400 de kilometri de autostradă și drum de mare viteză. Strategia pe care a aplicat-o în ultimii ani a atras specialiști în domeniul construcțiilor, dar și angajați loiali.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU TUREAZĂ MOTOARELE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! VA FI GATA ÎNAINTE DE TERMEN!

Mai exact, Umbrărescu este cunoscut pe piața constructorilor drept un antreprenor care atrage cu oferte financiare consistente. În aceste condiții, salariile oferite de companiile care lucrează la Autostrada A7 sunt mult mai mari decât ceea ce oferă firmele din regiune. Astfel, companiile din județul Buzău se plâng că rămân fără personal calificat.

„Umbrărescu și, mai nou, turcii fură muncitorii firmelor din Buzău. Îndeosebi mecanicii de pe utilaje și șoferii, ce le trebuie lor la autostradă. Le dau salarii mai mari decât putem noi oferi. Nu putem ține pasul cu ei, noi am semnat contracte cu o anumită valoare a lucrărilor, dacă am plăti mai mult ar trebui să aducem bani de acasă. Sper să revenim la normal mai repede. Umbrărescu am înțeles că e pe final, dar mai rămân turcii”, a declarat Ionel Gagu, directorul firmei Concas.

Cât câștigă un angajat al UMB

Pe șantierele lui Umbrărescu tot timpul este un furnicar de utilaje și muncitori zi și noapte. Un motiv ar putea fi și faptul că, toți cei care lucrează la UMB, sunt plățiți doarte bine, Numai un șofer, spre exemplu, încasează, lunar, mai mult decât un prefect din România. Această dezvăluire a fost făcută chiar de un prefect!

Prefectul județului Vrancea declara în urmă cu câteva luni că salariul pe care acesta îl încasează nu este chiar cel mai mare, fiind depășit chiar de șoferii lui Dorinel Umbrărescu.

„Un șofer (n.r. – care lucrează la Umbrărescu) câștigă mai mult decât un prefect. Decât orice prefect, nu doar de Vrancea. Și așa a reușit și are o adresabilitate și la rându-i după aceea o foarte mare solicitare de forță de muncă din partea celor care vor să vină să câștige, normal, mai bine. Au revenit și din diaspora, cei care mergeau și făceau curse internaționale sau lucrau efectiv doar acolo pe utilaje sau pe camioane

Salariile foarte mari pe care le plătește constructorul român au făcut ca mulți meseriași din domeniu, plecați la muncă în străinătate, să revină acasă, aceștia lucrând acum la construcția de autostrăzi pentru firmele lui Umbrărescu”, a spus prefectul.

În România, un prefect încasează,  lunar, în jur de  19.000 de lei brut. Dacă luăm în considerare declarația prefectului, un șofer la UMB ar trebui să încasează 20.000 de lei!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.