prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

„Transfăgărășanul va fi modernizat. Încă o victorie pentru Pitești Tech City, încă o victorie a PNL pentru Argeș”

PNL Argeș salută pașii realizați spre modernizarea Transfăgărășanului. Petiția lansată de PNL Curtea de Argeș  – „Vrem Transfăgărășanul Deschis” – a înregistrat o victorie. Ieri, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru sectorul DN7C, între km 104+000 și 130+800. Pe scurt, lucrările de modernizare a Transfăgărășanului vor începe curând.

Studiul de Fezabilitate va identifica soluțiile tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată perioada anului între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada. Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile din programul Transport 2021-2027. Durata contractului este 12 luni.

WhatsApp Image 2024 02 28 at 14.56.13 e7f9eea1

Președintele PNL Curtea de Argeș și candidatul liberal la primăria Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu a afirmat că „eforturile noastre pentru modernizarea acestui drum spectaculos au dat roade (…) În primul rând, se va asigura un grad mai ridicat de siguranță pe această rută. Vor fi implementate soluții tehnice care să permită circulația pe Transfăgărășan pentru o perioadă cât mai îndelungată posibil, preferabil pe tot parcursul anului.” Cosmin Petrescu a mulțumit celor 160 de semnatari din industria HORECA de pe Valea Argeșului pentru susținerea demersului.

Transfăgărășan – atracție turistică majoră face parte din proiectul liberal Pitești Tech City. Deschiderea Transfăgărășanului în timpul anului va ajuta la stimularea economiei județene. Practic, va ajuta afacerile și cetățenii și va îmbunătăți infrastructura din întreg județul.

Pitești Tech City 2024 pune accent inclusiv pe valorificarea atuurilor județului Argeș în toate domeniile. Iar Transfăgărășanul este una dintre mândriile noastre aici, în Argeș, din punct de vedere al turismului. Ne bucurăm că datorită eforturilor liberalilor argeșeni lucrurile se mișcă în direcția bună.

PNL Argeș

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs