Tranzacția anului! Un gigant energetic vine în România!

Un gigant în energie, cu o cifră de afaceri de sute de miliarde de euro, se pregătește să își extindă afacerile în România. Este vorba despre compania britanică Lightsource BP, cel mai mare dezvoltator de energie solară din Europa, care va fi preluată de gigantul petrolier britanic BP (fostă British Petroleum). Lightsource BP este brațul de energie regenerabilă al grupului bp la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

La sfârșitul anului trecut, BP a convenit să achiziționeze restul de 50,03% din acțiunile Lightsource, pe care nu le deține deja, pentru a avea controlul total asupra companiei. Tranzacția, sub rezerva aprobărilor de reglementare, este estimată să fie finalizată în mijlocul acestui an.

Lightsource a fost fondată în 2010 ca un startup cu doar 6 angajați și are în prezent sediul la Londra, având birouri în mai multe orașe din întreaga lume. Compania numără acum aproximativ 1.200 de angajați. În 2022, Lightsource BP a raportat un EBITDA de 335.42 de milioane de euro.

În 2017, bp a intrat în acționariatul Lightsource cu o participație de 43%, într-o tranzacție de 233.74 de milioane de euro, iar în 2019 și-a majorat participația la 49,97%. Acum, bp urmează să preia restul de 50,03% din acțiuni pentru 296.85 de milioane de euro. Planul diviziei este de a se extinde și în România după finalizarea achiziției complete de către bp.

În prezent, Lightsource BP are un portofoliu de proiecte solare cu o capacitate totală de 8 GW, în diferite stadii de dezvoltare, în 19 țări. bp, compania-mamă, înregistrează venituri anuale de peste 233.74 de miliarde de euro și are aproximativ 87.800 de angajați, potrivit profit.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.