prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Chelsea este campionă din nou. A câştigat şi Cupa UEFA Europa League

Chelsea a câștigat trofeul după un meci echilibrat, împotriva portughezilor de la Benfica, decis de golul marcat în ultimul minut de fundașul sârb Branislav Ivanovici.

Benfica Lisabona a pierdut o nouă finală în cupele europene, pe cea de-a șaptea consecutivă, după un meci pe care l-a domniat în multe momente. Lusitanii au dominat prima jumătate de oră, și-au creat câteva bune ocazii, însă echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj.

La pauză, scorul a fost 0-0 și puțini se așteptau la momentele dramatice care aveau să aibă loc în partea secundă. Primii au lovit englezii, după exact o oră de joc, prin spaniolul Fernando Torres. Atacantul a speculat un spațiu în centrul defensivei portugheze, fiind lansat excelent de portarul Petr Cech.

Opt minute mai târziu, Azpilicueta a comis henț în careu, iar Benfica a egalat de la punctul cu var prin paraguayanul Oscar Cardozo. Ambele echipe au mai irosit câteva ocazii până la final și se părea că duelul se va decide în minutele suplimentare sau la penalty-uri.

Sârbul Branislav Ivanovici nu a fost de acord și în cel de-al treilea minut al prelungirilor, în urma unui corner, s-a demarcat excelent în careul ”vulturilor” și a zburat mai sus decât aceștia, trimițând mingea splendid, în colțul lung, și stabilind numele învingătoarei.

Chelsea devine prima echipă din istorie care cucerește Liga Europa, după ce în sezonul precedent s-a impus în Liga Campionilor. Londonezii rataseră în această stagiune toate celelalte șase trofee pe care ar fi putut să le câștige.

Antrenorul englezilor, Rafael Benitez este la cea de-a treia cupă europeană obținută, cu a treia echipă diferită, după Cupa UEFA (Valencia, 2004) și Liga Campionilor (Liverpool, 2005). Portarul Petr Cech a cucerit toate trofeele posibile pentru Chelsea, după acest succes, fiind singurul jucător al ”albaștrilor” care a rămas în lot de la începutul erei Abramovici.

Chelsea intră, în urma acestui triumf, în compania selectă a formațiilor Juventus Torino, Bayern Munchen și Ajax Amsterdam – singurele echipe care au câștigat toate marile trofee europene, inclusiv Cupa Cupelor – competiție desființată de UEFA.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.