În februarie, Nicolescu poate pierde șefia CJ

24

Pe 11 februarie, Constantin Nicolescu află dacă își păstrează sau nu prima funcție din Consiliul Județean Argeș. Acesta este ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție va  da verdictul final în dosarul în care liderul PSD se judecă cu Agenția Națională de Integritate. Marți, Instanța Supremă a stabilit amânarea pronunțării sentinței, pentru ca magistrații să studieze toate documentele depuse la dosar.
Contracte pentru firmele sale
În anul 2011, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate precizau că Nicolescu a semnat și aprobat în calitate de președinte al Consiliului Județean Argeș mai multe contracte, firmele beneficiare fiind unele la care Nicolescu sau soția sa aveau calitatea de acționari. ANI susținea în raport că există  indicii temeinice potrivit cărora şeful CJ este vinovat şi de infracţiunea de fals în declaraţii, deoarece, din evaluarea declaraţiilor de interese completate şi depuse de acesta, rezultă că în declaraţiile de interese depuse în 2004, 2005, 2008, 2009 şi 2010 Nicolescu nu a menţionat calitatea de acţionar deţinută la mai multe societăţi. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi judecătorii au decis că președintele CJ nu este incompatibil. Reprezentanții ANI au atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Proces judecat mai devreme cu șase săptămâni
Și un alt proces în care Nicolescu are calitatea de inculpat va fi judecat mai devreme. Este vorba despre recursul condamnării de trei ani de închisoare cu executare, aflat pe rolul Instanței Supreme și al cărui prim termen de judecată a fost fixat pentru data de 18 aprilie. Considerând că prima ședință de judecată este mult prea îndepărtată, instanța a stabilit o altă dată, este vorba despre 7 martie. Aceasta este ultima fază a procesului în care liderul PSD a fost condamnat pentru că a accesat ilegal fonduri europene pentru reparația unor școli afectate de inundații inexistente. În acest dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC Pic SA Piteşti, Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, judeţul Argeş, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională în cadrul Consiliului judeţean Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, judeţul Argeş, Gheorghe Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme şi diriginţii de şantier Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea.