Percheziții în Argeș la persoane bănuite de evaziune ficală și spălare de bani. Prejudiciul este imens

94

Percheziții în Argeș și Iași la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Pe 24 octombrie au fost efectuate 18 percheziții, la locuințele și sediile unor societăți comerciale, pe raza celor două județe, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2008 – 2014, membrii grupului infracţional format din mai multe persoane fizice și juridice, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale documente privind operațiuni comerciale nereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 8.000.000 de lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor au fost ridicate documente și înscrisuri cu valoare probatorie, iar 28 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie luate măsurile legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.