Pentru că este weekend, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă perfectă de clătite moi și pufoase, care nu se lipesc de tigaie. Clătitele reprezintă unul dintre cele mai apreciate deserturi, poate chiar cel mai iubit, și sunt foarte simplu de făcut.
CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL A FOST FĂCUT! ȘOFERII CARE NU RESPECTĂ ACEST LUCRU RĂMÂN FĂRĂ PERMIS!
Se pot servi în multe feluri, simple sau cu diverse umpluturi și sunt ideale pentru un mic – dejun consistent și dulce, mai ales că prepararea lor nu durează foarte mult.
Ingrediente necesare pentru 10 clătite:
- 100 g făină
- 300 ml apă rece
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- Un praf de sare
- Un praf de bicarbonat
Mod de preparare:
Punem ingredientele într-un bol și le amestecăm cu mixerul până obținem o compoziție omogenă și fără cocoloașe.
Turnăm pe rând câte un polonic de aluat în tigaia încinsă. Dacă tigaia este de calitate, nu avem nevoie de ulei.
Pe de altă parte, dacă tigaia are aderențe, înainte de prima clătită trebuie să punem câteva picături de ulei.
Rumenim fiecare clătită, câte 2-3 minute pe fiecare parte. Le scoatem pe o farfurie și le așezăm una peste alta.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp