Descoperă secretul retetei de pască poloneză! O rețetă ușoară și delicioasă!

Gospodinele sunt întotdeauna uimite de cât de simplă este rețeta pentru pasca poloneză. Veți regreta că nu ați încercat și voi această minunată rețetă până acum!

CITEȘTE ȘI: TRONSON AL A1 – FINALIZAT ÎNAINTE DE TERMEN! VEȘTI BUNE PENTRU ȘOFERI!

Ingrediente:

  • 75 g zahăr pudră
  • 1 ou mare
  • 100 g unt
  • 150 g făină
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 2 ouă mari
  • 500 g brânză
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură făină
  • 100 g stafide

Pentru glazură:

  • 3 linguri apă
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingură unt
  • 4 linguri zahăr

Cum se prepară:

  1. Amestecăm bine oul cu zahărul pentru blat. Adăugăm untul la temperatura camerei și mai amestecăm până la omogenizare. Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt, zahărul vanilat și cacaoa.
  2. Incorporăm laptele peste amestecul de ou și făină, apoi turnăm și amestecul de făină treptat și amestecăm ușor până la omogenizare.
  3. Într-o tavă rotundă de 26 cm, acoperită cu hârtie de copt, turnăm trei sferturi din amestecul de aluat. Coacem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 12 minute. În acest timp, pregătim umplutura de brânză.
  4. Într-un vas mai mare, amestecăm zahărul normal și vanilat, ouăle, brânza și stafidele. Adăugăm apoi făina și amestecăm până obținem o pastă cremoasă.
  5. După cele 12 minute, scoatem tava din cuptor și întindem umplutura de brânză. Acoperim cu restul de aluat și lăsăm la cuptor pentru 30-35 de minute. După coacere, lăsăm la răcit.
  6. După răcire, îndepărtăm cu grijă hârtia de copt și pregătim glazura. Punem toate ingredientele într-o cratiță la foc mic, amestecăm și lăsăm să se omogenizeze.
  7. Turnăm glazura peste pasca răcită. Savurează această delicatesă extrem de gustoasă!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.