prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Iahnie de fasole ca la Mănăstire. Atât de bună și ușor de preparat!

Iahnia de fasole este un preparat foarte delicios și perfect în această perioadă, când mulți creștini țin post. Nu este deloc o mâncare costisitoare, dar este extrem de bună. Cu câteva murături lângă, este tot ce ai nevoie pentru o masă delicioasă. Există mai multe rețete, dar astăzi vă vom prezenta una pe care măicuțele o pregătesc în postul Paștelui.

CITEȘTE ȘI: 24 DIN 7! PESTE 1000 DE OAMENI LUCREAZĂ PE TRONSONUL 5 AL AUTOSTRĂZII A1 PITEȘTI – CURTEA DE ARGEȘ!

Iahnie de fasole. Rețetă ușoară și gustoasă

Măicuțele ne-au explicat cum se face cea mai bună iahnie de fasole, un preparat cu un gust foarte bun și perfect în această perioadă de post, când nu avem voie să consumăm carne, lactate sau ouă.

În fiecare an, creștinii de pretutindeni se pregătesc, prin post, sufletește, pentru întâmpinarea comemorării Patimilor și a Învierii Domnului. Totodată, reprezintă postul celor 40 de zile, ținut de Mântuitorul Iisus Hristos, înainte de a începe activitatea sa mesianică.

Cei care doresc să încerce această rețetă au nevoie doar câteva ingrediente, printre care:

  • 350 de grade de fasole albă
  • 3 linguri de suc de roșii
  • 2 cepe albe de mărime medie
  • 1 morcov
  • 2 foi de dafin
  • 1 ardei roșu mare
  • 1 lingură paste de tomate
  • 1 căței de usturoi

Mod de preparare

Pentru început, spălăm foarte bine fasolea și o lăsăm la înmuiat peste noapte, iar a doua zi o vom pune la fiert. Apa trebuie să fie schimbată de cel puțin 2-3 ori.

Cât timp fierbe fasolea, ne vom ocupa în continuare de legume. Le spălăm și tăiem, după care le tocăm mărunt. Mai apoi, legumele tocate se călesc într-o tigaie cu puțin ulei încins.

Atunci când fasolea a fiert destul, adăugăm peste legumele călite, alături de sucul de roșii și pasta de tomate. Un lucru important: se lasă în oală și puțină zeamă din apa în care a fiert fasolea.

În cele din urmă, adăugăm sare și piper, după gust, și frunzele de dafin. Se lasă la fiert timp de câteva minute. În momentul în care iahnia de fasole este gata, oprim focul și punem pătrunjelul proaspăt tocat. Poftă bună!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs