Rețetă ardei umpluți cu pește. Deliciu pe masa de Florii!

Această rețetă de ardei umpluți cu pește va fi, fără doar și poate, un deliciu pe masa de Florii. De asemenea, gustul este pe măsura așteptărilor și se face destul de rapid. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și al celor din jur! Spor la treabă!

CITEȘTE ȘI: SPECTACULOS CE SE ÎNTÂMPLĂ PE AUTOSTRADA A1 PITEȘTI-SIBIU! ESTE INCREDIBIL PENTRU ȘOFERI! VIDEO!

În cazul în care nu știți ce să gătiți mâine, că sunt Floriile, atunci o idee excelentă ar fi ardeii umpluți cu pește, pentru că se mănâncă acest aliment. Nu veți pierde mult timp în bucătărie, vă asigur de acest lucru.

Rețetă ardei umpluți cu pește

Ingrediente

  • un kilogram de pește alb
  • 10 ardei grași
  • 100 grame de orez
  • sare după gust
  • piper după gust
  • un ardei roșu
  • trei cepe
  • suc de roșii pentru fiert
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • cinci roșii
  • 200 ml de vin alb sec
  • un morcov
  • ulei după gust

Mod de preparare

Pentru început trebuie să pregătiți toate ingredientele pentru acest preparat. Curățați ceapa și morcovul, spălați-le și tăiați-le mărunt. Puneți într-o tigaie ulei la încins, iar apoi ceapa și puțină sare. Amestecați și lăsați să se călească timp de trei minute, iar apoi puneți și morcovul.

Amestecați și mai lăsați câteva minute. Între timp, spălați orezul foarte bine și puneți-l și pe el, alături de roșiile tăiate mărunt, dar și ardeiul. Când s-a legat compoziția destul de bine, gustați și potriviți de sare și puneți și piper după gust. Ulterior, opriți focul și lăsați să se răcească.

Între timp vă ocupați de pește. Peștele îl veți spăla foarte bine și îl veți toca foarte mărunt fie la cuțit, fie îl veți da prin mașina de tocat. Puneți sare și piper. Tocați mărunt pătrunjelul și mărarul și puneți peste compoziția făcută anterior, dar și carnea. Amestecați foarte bine. Trebuie să scoateți cotorul, dar și semințele ardeilor, iar apoi să îi scurgeți foarte bine. Apoi sunt numai buni de umpluți cu ce ați făcut mai devreme. Apoi, puteți folosi capace pentru ei fie din bucăți de roșii, fie din cotoarele de la ardei. Fiecare face după preferințe.

După ce i-ați umplut, îi așezați frumos într-o cratiță. Puteți să îi fierbeți la foc mic pe aragaz sau să îi băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 40 de minute cu capac, iar apoi îl dați la o parte și mai lăsați fără timp de 30-40 de minute. Se pot servi cu ardei iute murat sau proaspăt. Dacă mai doriți să puneți alte legume o puteți face fără probleme. Însă, eu prefer să fie cât mai simpli, să simți din plin gustul inconfundabil al peștelui. Poftă bună!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.